Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinyitott a zártosztály, ijáijáóó!!!

2009.11.06

Szóval megnyílt a diliház!

Most már írhattok ide is! Szóval lesz 8. nap kedves geller7! Ivás a köbön,pontosabban, ameddig a pénztárcánk bírja. Na, írjál vmi nagy hülyeséget, ne hozz szégyent a KLAKP-re.

Mindent bele! Lesz még Isztanbul kurd sátortábor!!!!!!!!!!!

Meg Bukarest magyar falu. Etruszkul: palu. vagy nem??

csá

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Megtisztelő!

(Liliana, 2010.03.11 09:18)

Szóval Buggyant lettem! Remek, ezzel azért nem fogok dicsekedni, ha nem baj. Szeretném megköszönni a szüleimnek! A tanáraimnak, az osztálytársaimnak, a munkatársaimnak... *meghatottan bőg* A velem kapcsolatban álló írótársaimnak és az oldal szerkesztőinek! *mostmár erőteljesen rí és nő a könnytócsa alatta*

belépő

(Drac, 2010.03.10 10:21)

A vámpír megérkezik egy nagy, sötét és rettenetesen, rémisztően zord, hosszú köpenyben.
Ünnepélyesen krákog, szeméből talán még egy könycsepp is kibuggyanhat, olyan meghatott, hogy övé eme megtisztelő feladat.

Majd végül erőt vesz magán, és zokoghatnékján (no meg a vágyon, hogy pótolja a még el sem szivárgó folyadékot az előtte álló, igencsak ízletesnek tűnő teremtmény(ek)ből).

- Lilinana - hangja mély, és csöppet sem megnyugató, de oda se ilyen részleteknek -, ezennel szeretném átnyújtanni Önnek a sajtá, különbejáratú gumiszobályának az egyszerhasználatos kulcsát!

Szeretetteljes pillantást vet jövendőbeli áldozatára... pardon... buggyant társára, majd így folytatja:

- Tudja, Hölgyem, ön alakalmasnak bizonyult arra, hogy saját mocsarat kapjon! Igazán megtisztelő...

Az, hogy a nőnek, vagy nekik, nem derül ki a szövegből, de szokjunk hozzá, mert ez a vámpír akkora paraszt, hogy mindig ilyen kétértelműen fogalmaz.

- Fáradjon velem - azzal előreengedi a nőt, közben fenyegető pillantással néz körbe, hogy figyelmezetesse azokat, akik később netán azokat a hazug rágalmakat kezdenék terjeszteni, hogy az előtte járó fenekét stírölte végig...

Ő, izé...

(Liliana, 2010.03.05 06:44)

Szóval, köszi skrizofrén vagyok! Igen, igen vállalom. Ő kezdte, aztán alapozgattunk még... Szóval összesen 24 énem van, már csak volt, mert azóta szaporodott. :) Alapvetően:
Sokan vagyunk mi itten. Van a démon, a vérfarkas, a vámpír, az angyal, az ember, a boszorkány, meg a tündér. Azt hiszem ennyi... Pont hét fej, mint a sárkányoknak! Az emberi énembe ne menjünk jobban bele. Ott is vannak egy páran. Angela Wright, Leonora Owens, Jennifer Rain, Lea Wittmen, Livette Witch, Melinda Witch (ha valaki nem tudná, akkor ők az E/1-ben írt regényeim szereplői)... Meg nem kezdett írásaimat nem fejtegetem MÉG! :) Plusz Liliana és a valódi "titkos" énem! Angela Morrist kihagytam és a valódi énemnek is vannak "al"énjei: van a nő, a bajtárs, a gyerek, a testvér, a diák és a komoly főnökasszony meg a dilis kolleganő... meg zsenike, aki csak vizsgaidőszakban van jelen, tehát most nincs itthon lassan két hete elhúzott melegebb éghajlat felé... Meg a szélhámos énem, aki újabban elég sok galibát okoz, azzal, hogy elfelejt valamit. :D Azt hiszem ennyien vagyunk! Ha nem tévedek, bár előfordul, mert zsenike nincs itt, akkor ez 24 körül mozog... :)


Doktor bácsi!!

(Medve, 2010.03.04 13:14)

Valaki behatolt a diliházbaaa!
És ez nagyon jóóó!
Ja, suli mellett vagyok...haha
Végülis lehet két csillag a Szíriusz: az egyiken éltek a magyarok, a másikon a gonosz zsidók :)
Drac, mire alapozod hogy Liliana skizofrén? :)
mert ha tényleg az, kaphat egy gumiszobát
Van még szabad helyünk... hahaha, hohohó, hihihí....

hella Lil XD

(Drac, 2010.03.04 12:47)

Te is bekattantál? Ugye mondtam, h garantált, ha bemerészkedsz ide XD

Készítsek neked is egy buggyantszobát? ;)

Az a parttalankodó Partizán mög majd valamikor tuti válaszol, de asszem ilyenkor (haha... inkább nem) de suliban van... (vagyis mellette XD)

Dilisek :)

(Liliana, 2010.03.03 23:24)

A Siriusról azt hallottam, hogy két darab csillag. Valaki annó azt mondta, hogy kisbolygó és a holdja, ami elbújik a másik mögött és csak nemrég fedezték fel. Valahol olvastam róla egy tanulmányt... egyszer... réges régen egy messzi messzi galaxisban. Ide merek írni, ehhez vagyok "normális". Jelezvén, itt jártam wazze! :)
Üdv!
Liliana voltam (Drac áltak skrizofén nőszemély)

Lyuk-kérdés

(Drac, 2009.11.10 09:43)

A fekete lyukak nem láthatóak, mert elnyelik a fényt... úgy tudják megfigyelni őket, hogy a körülöttuk lévő, egyéb objektumok mozgását, viselkedését kisérik figyelelmmel, ill amikor elnyeli például egy már felrobbant napnak a maradékát, akkor annak a gáznak a sugárzását...

Igen. Pl 100 év, ott max 1.
Azért nem tudnak kijönni, mert egy űrhajónak sincs egyelőre, fénysebességget elérő, szökési sebessége... És ha a közelébe megy, ez az isszonyú nagy gravirtáció egyszerűen elnyeli. Pont. Látni nem látod, de mégis... azt látotd, h semmi... Nem tudom jobban megmagyarázni... Azt látod, hogy hiányzik valami.

Láttam egyszer egy filmet...

(Medve, 2009.11.09 21:24)

....amiben belerepültek az űrhajóval a fekete lyukba, valami harmadosztályú sci-fi volt. Aztán nem is gyüttek ki a likbó.
Szóval ha pl. egy fekete lyuk közelébe megy az űrhajónk
akkor az idő lassabban telik a Földhöz képest és akkor ha hazamegyünk a Földre eltelik mondjuk 100 év, miközben ezt az űrhajóban 1-nek érzékeltük? hűűű, az gáz. (Ha már a fekete likaknál tartunk: a mamám szerint az Amazonas őserdő mélyén van az interdimenzionális alagút, és csak ott! Sliderek, útra fel! Keressük meg azt a világot, ahol az oszétok és a kurdok a világ urai!!!!!!)
Tényleg, ha nem láthatóak a fekete lyikak, akkor abban a hülye sci-fiben hogy repülhettek bele? (mert ott határozottan látható volt) (ezek a halivúdi produkciók!)
Most nyitok egy új bejegyzést itt a zártosztályon, oda tessenek írni :)

köszönjuk az infót a lyukakról

(vŐro, 2009.11.09 15:43)

Sziasztok! Igazi zártosztályra való volt a tegnapi film, és az is ide való hogy végig néztem.
Dióhéjban egy őrült gengsztert csal a felesége abban az étteremben amiben mindennap vacsoráznak. Ahogy az asszony fogalmaz: két szelet hús között kiugrok egyet kefélni. DE aztán a végén megölik a szeretőt és megeszik. És gombot is etetnek egy 11éves szoprán mosogatófiúval. Érdekes volt, néha undorító.

Fekete lyukak

(Drac, 2009.11.09 10:19)

Bavallom, ennek kicsit utána kellett néznem, mert nem voltama pontos adatok birtokában.

"A fekete lyuk a téridő olyan tartománya, amelyből anyag és energia nem léphet ki, ez maga a tiszta gravitáció."

Ezek általában csillagok, vagy galaxismagok voltak, amik olyan mértékben húzódtak össze, h a méretük néha kisebb egy atoménál is, viszont a súlyuk milliószor nagyobb, mint a Földünké.

Azt, hogy semmi nem léphet ki belőle, az un szökési sebességgel magyarázzák. A szökési sebesség az, amilyen gyorsasággal a testnek haladnia kell, hogy el tudjon szakadni pl a Föld gravitációjától. Ez a sebesség, a Föld esetében 11, 2 km/s, míg például a Napról már 618 km/s lenne.
A fekete lyukakból a szökés, ezzel szemben, megegyezik a fénysebességgel, tehát 300000km/s, ami azt jelenti, h maga a fény sem jut ki belőle. Ezért is nerm láthatóak a fekete lyukak.

Mivel olyan hatalmas tömegű izé, ezért a gravitációja is hatalmas, következtetésképp, mindent magához húz, és "beszippant".

Hubble távcsövével fedeztek fel anno, egy feltételezett fekete lyukat, ami nagyjából a Tejútrendszerünk méretével büszkélkedik. Olyan 500 fényév méretű kis édes. Egyébként palacsinat alakú, lapos gázfelhőről van szó, ami 1,2 millio mérföldes sebességgel, tölcsérszerűen örvénylik. Annak ellenére, hogy "csak" akkora, mint a Tejútrendszer, tömege 3 milliárd Napnyival egyenlő.

A fekete lyuk az időt is torzítja maga körül, a magjához közeledve, az egyre lassabban és lassabban telik.

Jah, és egyébként keringenek a tengelyük körül XD

A fekete lyukaknak eddig két típusa volt ismert. Az egyik a nagy csillagok szupernóva-robbanása után visszamaradó fekete lyuk. Az ilyennek néhány naptömegnyi a tömege. A másik a szupernagy tömegű fekete lyuk.

Azt hiszem, egyelőre ennyi elég lesz nektek X"D de ha még szeretnétek további adatokat, szóljatok bátran X"D

Jani már odaát van

(Medve, 2009.11.09 09:19)

Miért ne laktak volna egy csillag felszínén, egy időben
hittünk a Vénusz-lakókban, pedig ott is meleg ám a "talaj" :)
Az a beszélő valaki én voltam. (vagy mégse? talán a fravasim beszélt hozzád?)Látszott rajtad, hogy nem sokat érzékelsz a világból, biztos a Szíriusz A-n járt a lelked.
Tényleg, vÖro, szerinted létezik tisztítótűz? (ezt tőled még sose kérdeztem, fura) (pedig ezt még kedves ateista barátaimtól is megérdeklődtem :)
Janit elvitték az ufók. Ő már visszatért az Árpád űrhajóval a Szíriuszra. De jó neki.
Na, jó vót a film? vagy bealudtál?
csáá

Ma Én írok először bebebeee

(vŐro, 2009.11.09 00:04)

Most kezdődik egy film, amiről a rendező így nyilatkozott

"...Egy újabb film azok sorában, melyek fő témája az evés maga, de abban különbözik tőlük, hogy tudatosan akartam vizsgálni a szex, az evés, a kapzsiság és az erőszak közötti kapcsolatot a fogyasztói társadalom összefüggésében. A film minden metaforája azt mondja el, hogy a szánkba vesszük a dolgokat. Mindent a szánkba tömünk..." (Peter Greenaway)

Szerintem jó lesz. A címe A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

üdv

(vŐro, 2009.11.08 23:57)

Igen drágáim tudom hogy a Szíriusz egy csillag.Sőt kettő (mint ahogy azt most metudtuk). De valószínűleg a Varga Csaba-félék se úgy képzelik hogy egy csillag felszínén laktak az ősmagyarak, hanem a csillag körül keringó Szíriusz bolygón, ami a nagy távolság miatt még a Hubble távcsővel se látható.
Vagyis Szíriusz egyenlő:
2db csillag
1 db bolygó


UI: Hajnali halucinációm: Egy őrült beszél hozzám. Azt mondja a kurdok így meg úgy és...hopp...eltűnt az a valaki. Medve Úr Ön meddig magyarázott nekem , mikor mentél el, és Jani hova tűnt?

Bocs hogy bealudtam(megint).

óóóó

(Medve, 2009.11.08 15:05)

Most már ketten állítják, hogy a Szíriusz csillag. Akkor biztos az. vÖro szerint még mindig bolygó?? :)
de jó ezzel szivatni. :)
Dracban egy csillagász veszett el. A következő bejegyzésben a fekete lyukakról kérjük az ismeretterjesztést. (mert grúziát fekete lyukban akarjuk eltüntetni)
A Sziriusz B-ről jöttek a zsidók, az A-ról pedig magyarok! És voltak Szíriusz-közi háborúk ám! Szíriuszok háborúja, húúúúúúú
Innen vette G. Lucas az ötletet. Újabb összeesküvésről lebbent a fátyol.

Drac

(De csillag, 2009.11.08 10:16)

Valóban, a Sirius egy csillag, méghozzá a kutya csillagkép leghíresebb tagja...

Szabad szemmel kb 6000 csillagot látunk, és az un állócsillagok közül ez a legfényesebb. Ha a világító testek sorát nézzük, akkor: Nap, Hold, Vénusz, Jupiter, Sirius a sorrend.
Egyébként kékesfehér, és átlagban háromszor-négyszer fényesebb, mint a többi "átlag" csillag.

Az egyiptomiaknál a Sirius feltünése volt az újév kezdete, általában ekkor áradt a Nílus is meg.
Egyyébként pedig nem egy Sirius van, hanem kettő, A második kevésbé fényes, szabd szemmel nem látható, és kb 50 év alatt kerüli meg a Sirius A-t.
A Nagy Sirius hőmérséklete 10.000 Kelvin, és kb kétszer több energiát, fényt termel, mint a mi Napunk. A Sirius B pedig akkora, mint a Napunk, olyan forró, mint a Sirius A, de mégis sokkal kevesebb energiát sugároz, olyan átlag hetezerszer kevesebbet. ÉRdekes viszont, h a Sirius B egy köbcentinyi anyaga 37 kiló...

Ennyit tudok róla... a többinek nézzetek utána XD
Mielőtt teljesen őrültnek tűnnék, elárulom, hogy ezt akkor jegyeztem meg, amikor földrajzot köllöt volna tanulnom :P de érdekesebb volt az apróbetű XD

Magyar galaxis

(Medve, 2009.11.07 09:02)

Mivel a magyarok (etruszkok/sumerek/páthusok/szkíták/japánok/maják/
kínaiak/hunok)a Szíriuszról jöttek a Millenium Turul űrhajóval Kr.e. 40 000-ben, ezért a Szíriusz galaxisa bizonyosan Nagy-Magyarország alakú. Rejtély megoldva.
(Amúgy a Szíriusz nem csillag? máá bocs)Régen akartam csillagász lenni..

JUPP!!

(vŐro, 2009.11.06 22:46)

Tudtad hogy az emberiség által felfedezett galaxisok nagy része tojásdad alakú? És ,hogy a mi kis (mivel viszonylag kisméretű galaxisnak számít) tejútunk elég ritkának számít spirális alakját tekintve. A többezer galaxisból csak egy-két tucat spirális elrendeződésű, amiknek az az érdekessége, hogy míg a tojásdad galaxisok térbeliek, addig a spirálisak laposak. A laposságot és a spirálformát az okozza hogy ezek a galaxisok forognak egy hatalmas gravitációjú égitest körül. Ilyen mértékű erőt csak egy fekete lyuk képes létre hozni.

Ezt tegnap este hallottam a tévében és felvetődött bennem egy kérdés: Vajon milyen alakú az a galaxis amelyikben a Szíriusz bolygó található?